In 2004 hebben we de eerste website gelanceerd met o.a. lampenkappen: Kunstplaza.com. We kwamen er achter dat wij daar toen uniek in waren. We waren in Nederland de eerste met zo’n uitgebreide website op het gebied van lampenkappen. Bij het atelier waren er toen al 25 modellen in ongeveer 100 kleuren mogelijk.

Een lampenkap is eigenlijk een prachtig 3 dimensionaal product met heel veel mogelijkheden qua vorm en kleur. Het is jammer dat het woord lampenkap wat “oubollig” overkomt, maar wat je met deze constructie kunt maken is fantastisch! Wij noemen het daarom liever – driedimensionaal lichtobject -.

Een lampenkap wordt samengesteld door:

  • Een boven- en een onderframe: rond, vierkant of rechthoekig.
  • Met daartussen het zelfdragende lampenkapmateriaal: gelijmd.
  • De hoogte van het materiaal bepaalt de vorm van de kap.

De lampenkappenbusiness had direct resultaat en sloeg vooral aan bij de klanten die iets speciaals wilden. In die tijd ontdekten ook binnenhuisarchitecten en designers het product lampenkappen. Dat kwam vooral door het model Cilinder omdat dit gemakkelijk kon worden geïntegreerd in een ontwerp.

Een leuk project was bijvoorbeeld Kasteel Amerongen hierbij hebben we in samenspraak met de architect toen de lampenkappen bedacht en uitgevoerd.

Door mijn (D. van Beest) bouwkundige achtergrond kijk ik op een andere manier naar ruimtes en naar de manier waarop die verlicht kunnen worden. Ik probeer altijd zo goed mogelijk met de klant mee te denken en iets unieks te maken! Bij ons is niets te gek! Door al die jaren heen hebben we veel projecten mogen realiseren en is onze kennis steeds verder uitgebreid.

Hoe doen we het nu?

Nu kunnen we standaard 29 modellen in 230+ materialen aanbieden. Maar daarnaast kunnen we ook lampenkappen maken met een zelfgekozen print erop (wij gaan hier in een andere blog nog verder op in.

Voorbeelden daarvan:

Wilt u zien wat we in al die jaren zoal hebben gemaakt? Kijk dan eens in ons fotoalbum!