Al sinds jaar en dag is het mogelijk om lampenkappen te voorzien van printwerk. In de volksmond wordt vaak gesproken van ‘bedrukte lampenkappen’. Het gaat om materiaal dat vooraf wordt gedrukt en vervolgens wordt gebruikt om het frame van de lampenkap te bekleden. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast op lampenkappen van het model cilinder. Een kenmerk van deze lampenkap is dat hij in vrijwel alle maten te verkrijgen is, van breed en laag tot smal en hoog.

Bestaand beeldmateriaal of eigen materiaal

Voor het printwerk kan vaak gebruik gemaakt worden van bestaand beeldmateriaal. De kunst is echter om het materiaal geschikt te maken voor een lampenkap. Dit werk wordt bij Lampenkappen Online vaak uitgevoerd door Trude Euser – Van Beest. Zij weet als kunstenaar als geen ander hoe het beeldmateriaal het beste geschikt gemaakt moet worden gebruik op lampenkappen. Eigenlijk wordt uw lampenkap dus een kunstwerk.

Naast de mogelijkheid om eigen materiaal te gebruiken is het ook mogelijk om beeldmateriaal uit de beeldbank van Lampenkappen Online te gebruiken. Een paar voorbeelden van geschikte ontwerpen  is op onze website te vinden. Maandelijks breiden we onze collectie uit. En als dan nog geen keuze gemaakt kan worden gaan we een stap verder. We maken dan gewoon het ontwerp van uw keuze. De mogelijkheden zijn dus vrijwel onbeperkt.

Printwerk op binnenkant

Het is mogelijk om het printwerk aan de binnenkant van de lampenkap te plaatsen. We laten u graag een aantal voorbeelden zien. De buitenkant is op de afbeeldingen wit, mar desgewenst kunt u ook een materiaal kiezen uit onze collectie materialen. Indien u kiest voor printwerk aan de binnenkant willen we u adviseren om even contact op te nemen om de mogelijkheden door te spreken.

Printwerk op buitenkant

Naast printwerk op de binnenkant kunnen we het printwerk ook op de buitenkant plaatsen. Dat geeft weer een heel ander effect. Ook daarvan aten we u graag een sfeerimpressie zien. Overigens kunt u zelf bepalen of u een doorschijnende kap wenst.

Kwaliteit van materialen

Al onze lampenkappen worden gemaakt met materialen van topkwaliteit. De structuren zijn zeer fijn zodat het printwerk goed aangebracht kan worden. De kleuren zijn prachtig en kleurvast. Bij doorschijnende kappen is het resultaat vooral ’s avonds subliem!

Toepassingen

De bedrukte lampenkappen zijn vrijwel overal toe te passen. Wij leveren ze veelvuldig voor projectverlichting, maar ook voor woningverlichting. Sommige klanten gebruiken de kappen zelfs als plafonnière door ze tegen het plafond te monteren. Aan u de keuze…